KUHARSKA DELAVNICA

V petek, 28.10.2016, smo na Osnovni šoli Notranjski odred Cerknica kuhali bučno juho. Pomagala nam je gospa Ines. Predstavila nam je različne vrste buč, spoznali pa smo tudi veliko začimb, ki jih pri vsakdanjem kuhanju ne uporabljamo tako pogosto.

maška

Nato pa je sledilo kuhanje. Najprej smo izdolbli buče. Potem smo jih skuhali in dodali začimbe. Ta čas, ko se je bučna juha kuhala, smo okrasili krožnike s topljeno čokolado, zelenjavo in sadjem ter naredili maslene kroglice. Na koncu smo vse skupaj poizkusili. Bilo je zelo okusno. Predlagam vam, da se naslednjič delavnice udeležite tudi vi, ali pa juho poizkusite skuhati doma.

mlakar

RECEPT ZA AJDOVO BUČNO JUHO S KONOPLJO

Sestavine:
300 g buče (muškatne, maslenke ali hokaido)
150 g korenja
50 g ajdove kaše
pol žličke soli
¼ žličke mlete kumine ter kurkume
¼ žličke limonske trave
šopek svežega koriandra
1 žlica konopljinega olja
2 žlici oluščenih konopljinih semen

ana    marija

Priprava:
1. Bučo olupimo in narežemo na kose, korenje rahlo ostrgamo in naribamo, da je hitreje kuhano. Ajdovo kašo dobro speremo pod vročo vodo in zakuhamo v vodi skupaj z zelenjavo.
2. Juho kuhamo 15 minut, solimo, med kuhanjem dodamo mleto kumino in kurkumo, limonsko travo, koriander, po želji tudi katera druga zelišča.
3. Ko je juha postrežena na krožniku, jo obogatimo z oluščenimi konopljinimi semeni in žličko konopljinega olja – količino prilagodimo okusu.
DOBER TEK!

frenci

Več receptov na Zdrava juhica

(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja