DNEVNIK NABRITEGA MULCA

NASLOV: Dnevnik nabritega mulca
AVTOR: Jeff Kinney
ZALOŽBA: Založba Grlica
LETO IZIDA: 2011
NASLOV IZVIRNIKA: Dairy of a wimpy kid
PREVOD: Tomaž Meze

Dnevnik nabritega mulca je knjiga, ki govori o fantu Gregu Tepežu, ki vpisuje svoje probleme v ta dnevnik. Živi v enakem času in prostoru kot sodobni ljudje. Po njem je posnet tudi film.

Grega je fant, ki želi v starosti biti zelo bogat in slaven. Zato je tudi privolil, da mu mama kupi dnevnik, saj ne misli zapravljati časa z odgovarjanjem novinarjem. Ampak zaenkrat je otrok in je obtičal v družbi samih čudakov. Hodi na predmetno stopnjo osnovne šole.

Na šolskem igrišču leži star plesniv kos sira. Kdor se ga dotakne, dobi >>sirov urok<<.Grega ima prijatelja Nejca, ki ga je spoznal pred nekaj leti. Ima tudi mlajšega brata Marka in starejšega brata Robija. Robi je že v srednji šoli in ima bend Gromska strela. Ta bend je tako obupen, da med njihovimi vajami vsi zbežijo od doma. Za noč čarovnic se Grega in Nejc odpravita nabirat sladkarije, a ju presenetijo najstniki s srednje šole in ju poškropijo z gasilnim aparatom. Grega jim zagrozi, da bo poklical policijo in jo ucvre domov. Pridejo novoletni prazniki in Grega mora nastopiti na novoletni predstavi. Ker je to zadnje, kar si je želel, je bila predstava popoln polom. Bila je tako grozna, da so jo morali prekiniti. Grega je res vesel tega, saj je bil tam tudi njegov starejši brat in če bi bila predstava uspešna, bi bil Grega posnet v najbolj sramotni vlogi. Do poletja Grega ušpiči mnogo bedarij. Meseca maja pa se jima z Nejcem zgodi nekaj groznega. Najstniki (od noči čarovnic) so ju ujeli in Nejc je moral pojesti plesnivi sir. Nejc in Grega sta se pred tem hudo sprla, a ju je ta dogodek spet povezal.

Knjiga mi je zelo všeč. Je zelo duhovita in kratkočasna. Všeč mi je tudi zato, ker je veliko dogodkov. Primerna je celo za mlajše, saj je veliko slik.

dnevnik nabritega

Luka, 6. b

(Skupno 368 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja