PRESELITEV V SLOVENIJO

Živjo! Ime mi je Ema. Stara sem 11 let in hodim v 6. razred. V Slovenijo sem se preselila na začetku letošnjega šolskega leta iz mesta Gradačac na severu Bosne. Oče je bil prej zaposlen v Cerknici že 12 let in so se starši odločili, da bomo raje živeli skupaj.
Pred odhodom v Slovenijo sem želela čim več časa preživeti s prijateljicami, saj sem vedela, da se bomo kmalu razšle. Mami je pripravljala oblačila, obutev, posodo in druge potrebne stvari. Oče je pripravljal vizo in iskal stanovanje v Cerknici. Moja mlajša sestra pa še ni mogla veliko pomagati in se je med našimi pripravami igrala. Oče je hitro uredil vizo in 15. avgusta smo začeli spravljati stvari v avto. Vsi smo bili žalostni. Oči je prižgal avto in smo krenili …
Ko smo prešli slovensko mejo, smo si rekli, da bomo svoje domače kmalu obiskali in da ne smemo biti žalostni ter da nam bo v Cerknici gotovo dobro. In res! Zelo nam je lepo, obiskali smo že Slivnico, Cerkniško jezero, Begunje, Grahovo, Ljubljano, Postojno, Koper … Meni in sestri je všeč šola in šolsko igrišče ter knjižnica. Našla sem si veliko prijateljev. Najbolj uživam pri angleščini in slovenščini. Tudi ocene imam lepe. Upam, da mi bo všeč še naprej.

Moj rojstni kraj Gradačac

(Skupno 122 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja