OBISK VULKANIJE IN OTOKA LJUBEZNI

V torek, 27. 9., smo se učenci 6. razredov odpravili na celodnevni izlet na Goričko. Ob osmih zjutraj je avtobus speljal s šolskega postajališča. Med vožnjo smo se zelo kratkočasili s petjem in pogovarjanjem. Prvi postanek ob avtocesti smo izkoristili za malico. Po več kot treh urah smo prišli na drugi konec Slovenije, natančneje v kraj po imenu Grad. V tem kraju je več znamenitosti in mi smo si najprej ogledali doživljajski park Vulkanija. Že pred vhodom nas je pričakala velika maskota Vulkanije, to je krtek Oli. Ena skupina se je podala v notranjost doživljajskega parka, druga pa je obiskala geološki muzej.

V Vulkaniji smo si najprej ogledali filmček o delovanju vulkanov, potem pa smo odšli v notranjosti, kjer je bilo veliko razburljivih doživetij: ogledi s 3D očali, padanje z dvigalom v globine (seveda ne zares), ogled 3D filma, kjer smo kapljice vode in vročino izkusili na lastni koži, še posebej zabavno pa je bilo na vlakcu, ki nas je vratolomno vozil po globinah.

V geološkem muzeju pa smo raziskovali kamnine, jih celo “kuhali” ter iz mivke izdelovali vulkane, ki so bruhali lavo.

Po vsem tem smo se odpeljali še z vlakcem po kraju, pri čemer smo obiskali kamnolom in si v živo ogledali nahajališče olivina. Od daleč smo videli tudi grad, ki se je v preteklosti ponašal s kar 365 sobami.

Po končani vožnji z vlakcem, smo se usedli nazaj na avtobus, ki nas je čez približno uro pripeljal na Otok ljubezni v kraju Ižakovci. Tu smo se popeljali s splavom po Muri, medtem pa nam je prijazna vodička pripovedovala o življenju ob Muri. V bližini smo videli tudi znameniti mlin.

Ker se je že mračilo in nas je čakala dolga pot, smo se odpravili proti domu. Med potjo tudi ni šlo brez postanka na Trojanah (najbrž ni treba razlagati zakaj) in ogleda filma na avtobusu, pri čemer je marsikdo že zaspal …

Izlet nama je bil zelo všeč, saj je bil zabaven in poučen. Želiva si še več takšnih izletov, pri katerih bi tako uživali.

Maja in Manca, 6. c

(Skupno 77 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja