SEJŠELI

      

                       

S prijatelji iz Novega mesta smo med prvomajskimi počitnicami odšli na Sejšele za 8 dni. Sejšeli so skupina 115 otokov, največji izmed njih je Mahe, na njem leži glavno mesto Viktorija.   

Obiskali smo otoke Mahe, Praslin, La Digue in najmanjši otoček, ki smo ga obiskali z ladjico in se imenuje Curieuse. Tam smo videli največje kopenske želve na svetu, ki živijo tudi do 300 let. Šele ko je želva stara 10 let, lahko ugotovimo, ali je punčka ali fantek. Potapljali smo se na koralnem grebenu, jedli sejšelsko hrano, videli Lemon sharka (rumenega morskega psa) in se naučili izdelovati ribico iz palminih listov.

Naslednji dan smo se z avtom, ki smo ga najeli, odpravili v park Coco de Mar. Tam smo videli največje in najtežje seme na svetu, in sicer palme Coco de Mar. Raste samo na Sejšelih in je težko do 25 kg, plod pa je težak do 40 kg. Videli smo tudi redko črno papigo (black parrot) in palme, po katerih lahko hodiš.

Na La Digue smo kolesarili cele dneve in veliko hodili. Moj najljubši pohod je bil pohod do plaže preko hriba. Ta plaža se je imenovala Petit Anse, na kateri smo opazili poroko. Ko smo se kopali, sta se mladoporočeca slikala v naravnem majhnenm oboku iz kamna.

Vita Klarić

(Skupno 101 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja