SREČANJE RADOVEDNEŽEV na NAŠI ŠOLI

V četrtek, 6. 4. 2023, so se na naši šoli zbrali mladi nadebudneži iz naše šole in bližnjih krajev: Rakeka, Starega trga, Ilirske Bistrice, Logatca in Pivke. Prišli so po nove izkušnje, znanja, doživetja, z željo stkati nova poznanstva.

Na začetku so se zbrali v naši “Petki”, kjer se je najprej predstavila naša šola z igranjem na godala in pozdravom ge. ravnateljice. Voditeljici, Katarina in Zala, sta udeležence povabili, da se predstavijo tudi oni. Tako smo na primer videli čarovniški trik, poslušali igranje na klarinet in harmoniko, ostali pa so se predstavili predvsem z besedo.

Po uvodnem delu so se zbrani razdelili po skupinah, ki so jih predhodno izbrali po zanimanju. Tako je potekalo 9 različnih delavnic z naslovi: Likovna ustvarjalnica, Mladi veliki znanstveniki, Dišeča ustvarjalnica, Exatlon po cerkniško in grahovsko, Premisli in pobegni, Lov na zaklad, Gledališče in Kuharski umetniki.

Udeleženci te delavnice so se zabavali z igranjem različnih vlog in preizkušali cirkuške trike.

ČAKANJE NA IZZIV SOBE POBEGA

Učenci že nestrpno čakajo na vstop v učilnico pobega, iz katere ni bilo prav lahko priti. Le kje se skriva ključ?

Tisti, ki imajo radi kemijo in poskuse, so nadvse uživali v pripravi vročega ledu. Uspelo jim je!

V tej delavnici so na svoj račun prišli tisti, ki radi likovno ustvarjajo. Tako je nastala unikatna skulptura po obliki postave ene izmed učenk.

Tudi iz te delavnice nihče ni odšel praznih rok, saj so ustvarili različne dišeče izdelke po svojem okusu: mila, balzame in olja.

Tudi kuhanje je lahko v izziv – tako po okusu kot tudi po postrežbi. Strinjali smo se, da so nastale res okusne in lične palačinke.

Pametnim in ustvarjalnim glavicam “paše” tudi gibanje na prostem. Učenci naše šole so pripravili dva izziva: exatlon po cerkniško in grahovsko.

 

Na koncu pa smo se okrepčali in pogovorili, v upanju, da se naša pota znova srečajo.

 

Za vas pripravile: Maja, Manca in Vita, članice novinarskega krožka.

(Skupno 129 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja