FOLKLORNI NASTOP V ODDAJI DOBRO JUTRO

V torek, 4. 3. 2014, torej na pustni torek, smo učenke, ki obiskujemo interesno dejavnost folklora, že zgodaj vstale in prišle v šolo.
Ob sedmih zjutraj je frizerka Helena folkloristkam že pletla kitke. Potem smo se oblekle v folklorne obleke in odšle proti kulturnemu domu. Tu nas je čakala televizijska ekipa pa čarovnice, Butalci, hudič in druge maškare. Malo nas je skrbelo, ker se je pripravljalo na dež, a upali smo, da nam bo vreme prizaneslo. Ko so nam razložili, kje naj stojimo in kdaj moramo začeti, smo se punce, vse živčne in napete, pripravile, da začnemo. Ob znaku snemalca smo pogumno stopile naprej in začele peti ljudsko pesem Je šla meglica ‘z jezera. V nadaljevanju smo (skoraj) brez napak odplesale naš splet, imenovan Ob jezeru, ki prikazuje eno od značilnih vrst ribolova na Cerkniškem jezeru, tako imenovano lovljenje s košem. Kasneje so nas žene iz društva Klasje pogostile s posebnimi krofi v obliki rožic. Ker je med nastopom rahlo deževalo, smo bile malo mokre in tudi zeblo nas je, zato smo se odpravile nazaj proti šoli, kjer smo si naš nastop ogledale še po televiziji.
Naše dolge vaje, na katere z veseljem hodimo, so se začele že v drugem razredu z učiteljico Anito in se skoraj z isto zasedbo nadaljujejo pod vodstvom učiteljice Brigite. Ves trud nas, učiteljic Anite in Brigite ter naših staršev je bil bogato poplačan. Tudi na naši šoli se učenci srečujemo s slovenskim izročilom in ga z veseljem ohranjamo.

Kristina, 8. c

(Skupno 36 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja