GROZA, SAJ SEM VENDAR V PRAZGODOVINI

 

Bil je lep sončen dan. S prijateljicama sem se dogovorila, da gremo po šoli na sladoled. Ko smo se zbrale v parku, smo odšle v gostilno po sladoled. Zatem smo se usedle na klop in se pogovarjale o šoli. Čez nekaj časa me je poklicala mami  in mi naročila, naj pridem domov. Poslovila sem se od prijateljic in odšla.

Ko sem hodila proti domu, pa sem na travi zagledala na uro. Bila je črne barve, z rožnatimi pikicami. Pobrala sem jo in pospravila v žep. Po prihodu domov sem šla v sobo in to uro vzela iz žepa. Malo je zaostajala za časom, zato sem sklenila, da jo premaknem naprej, a ko sem se je dotaknila, se je začela premikati in rumeno žareti.

Kar naenkrat pa nisem bila več v svoji sobi, ampak v pragozdu. Razgledala sem si okolico in med vejami, približno deset metrov stran, zagledala stegozavra. Bil je zelene in modre barve ter zelo velik. Pogledala sem na nebo in zagledala rdeče pterodaktile, a nato se je trideset metrov za mano pojavil dinozaver t-rex. Ozrla sem se okrog sebe in zagledala votlino, kamor bi se lahko skrila. Stekla sem vanjo in se usedla ob njeno steno. Razmišljala sem, kako bi lahko prišla od tam. Kar naenkrat pa sem zagledala deset centimetrov velikega in približno štirinajst centimetrov velikega komarja. Na srečo ni letel proti meni, ampak v drugo smer proti dinozavru. Vstala sem in pobrala uro, ki je bila malo globje v votlini. Ko pa sem jo pobrala, sem zaslišala nenavadno piskanje …

Kar naenkrat nisem bila več v votlini, ampak na postelji svoje sobe. Ugotovila sem, da so bile to na srečo le sanje.

 

A.M.S., 6. c

(Skupno 109 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja