HARRY POTTER

Danes bom govorila o enem najslavnejših književnih in filmskih junakov. To je Harry Potter. Nastal je pod peresom J. K. Rowling. To je pisateljica, ki je napisala tudi knjige: Sviloprejka, Klic kukavice, Po poti zla … Najbolj pa je znana po Harryju Potterju.

Harry je na začetku čisto običajen fant, ki živi pri teti in stricu. Ko pa izve, da je čarovnik, se vse spremeni. Sprejmejo ga na šolo za čarovnike, imenovano Bradavičarka. Tam doživlja razne pustolovščine, skupaj z Ronom in Hermiono.

Zgodbe se med med seboj povezujejo, zato je potrebno knjige brati po vrsti. Knjig je sedem, obstaja pa tudi knjiga Otrok prekletstva, ki je v resnici nadaljevanje sedmega dela. Po knjigah so bili posneti tudi odlični filmi, ki jih z veseljem gledam. Zelo so mi všeč, saj so realistični in dobro prikazujejo čarovniški svet.

Meni so bile vse knjige fantastične, zato bi se težko odločila, katera mi je najbolj všeč. Če bi morala izpostaviti eno ali dve, bi to verjetno bili Dvorana skrivnosti in Princ mešane krvi.

Kasneje je J. K. Rowling napisala še magične živali, ki so napisane kot dramsko besedilo. Meni sta bili obe knjigi, ki sem ju prebrala, zelo všeč. Posneti so tudi filmi, ki so res fantastični. Vse je videti zelo resnično in pristno.

Če bi se radi pridružili svetu čarovnikov, hitro pojdite v knjižnico in si izposodite prvi del!

Fandom Transparents — Transparent Golden Trio Harry, Ron and Hermione

Julija K., 7. b

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja